القائمة الرئيسية

الصفحات



❤ صوابع زينب بالشوفان ❤
كوب سميد
نصف كوب شوفان مطحون 
نصف كوب قمح كامل 
معلقة كبيرة نشا
معلقة كبيرة سكر
نصف معلقة صغيرةخميرة  
3معالق زيت أو سمنة دافية بلدى 
نصف كوب ماء دافىء إلا معلقتين 


الطريقة/

نضع كل المواد الجافة مع بعض ونقلبهم ثم الزيت أو السمنة ونبثهم ثم نضيف الماء ونتركها 5دقائق تخمر فقط حتى لا تضيع النقشة 
التشكيل/ناخد جزء من الخليط ونشكله أصابع صغيرة أو نعمل رول وسط ونبرمه ونقطع بالسكين كل 5سم ونمرره على مشط أو مبشرة أو غربال أو ورقة كارتون أو مصفى بلاستيك مربعات 
ونرش الصنية سميد خفيف ونضع الصوابع 

التسوية /بعد الإنتهاء من التشكيل ناخد جزء بسيط من العجينة ونضعه بطاسة الزيت هتكون تحت ولما يسخن الزيت حلو هتطفو على وش الزيت وقتها ننزل أول صوابع شكلناها على الجهة المقفولة لتحت مش إللى عليها النقشة زيت ساخن على 160 وسط ولما تاخد لون مشقر نقلبها على الجهة الأخرى ونقلب براحة لانها لينة 
تطلع نرش عليها من الشربات بسيط او دبس تمر او عسل نحل مخفف بماء


مقدار الشربات/معلقتين سكر دايت مع ربع كوب عسل نحل وكوب ماء يغلى ونهدى النار لمدة 15دقيقة ويتقل نطفى 
ملاحظات/مش نزود مقدار الخميرة النقشة هتروح ومش نزود مقدار السمنة لانها هتفتفت جدا وعن تجربة حصل كدة معايا ولا ينفع ننزلها الشربات لانها لينة وهتهرى ؛؛؛المقدار عمل 30قطعة 
يدوب العجينة تشد خمس دقايق ونشتغل لو زاد الوقت الشوفان بيشرب السوايل وبتفتفت ولما نشكلها بتكون عجينة لينة بتمط وتتشكل حلو لكن لو قاسية وما بتفرد يبقى ناقصها ماء زودى معلقتين والماء فاتر لانه لو ساخن الخميرة بتموت 
 وبالهنا 
هل اعجبك الموضوع :

تعليقات