القائمة الرئيسية

الصفحات




*بسكويت بدقيق جوز الهند والشوفان*

*المقادير*
١/٢كوب جوز هند خالي الدسم مطحون
كوب ونصف شوفان مطحون=١٦٠جم
١/٢كوب نشا
١م ص ممسوحة بيكنج بودر
٢م ك جنين القمح مطحون
١م ص كنواه مطحونه
١/٢كوب زبدة=١٢٠جم
٢بيضه وسط
١م ص ڤانيلا
ممكن ١م ص طعم جوز هند
٢م ك عسل نحل

*الطريقة*
بالمضرب السلك خفق الزبدة مع الڤانيلا مع طعم جوز الهند مع العسل حتي يتكون قوام كريمي ثم اضافه البيض واحده بواحده ثم نوقف المضرب ونجهز الخليط الجاف (دقيق جوز الهند والشوفان والنشا وجنين القمح والكنواه والبيكنج بودر وننزله تدريجي  ونقلب بالملعقة الخشب حتي يتجمع الخليط وليس نعجن.

*التشكيل*
نجهز كيس حلواني او بالقمع مباشر (قمع المشط او قمع البيتي فور مقاس مناسب) ونشكل في صينيه مدهونه بزبده ،

*التسوية*
يدخل فرن ساخن ع الرف الوسط ع ١٦٠ وبعد ٢٠دقيقه نختبره والل بيحبه متحمص يطفي من تحت ويشغل الشواية علي بسيط  وياخذ لون اما يبرد نحفظه ف علبة صفيح لان البلاستيك بيخليه طري
وبالهنا💜

هل اعجبك الموضوع :

تعليقات